Modern zamanlarda her alanda olduğu gibi, Hastane – eczane arasındaki iletişim de dijital kanallardan sağlanıyor. Ve artık elimize verilen okuyamadığımız kağıtları eczaneye götürmüyoruz. Bize verilen barkodlar veya sadece TC Kimlik Numaramızla, hekimin yazdığı ilaçları eczanelerden temin edebiliyoruz. Bu yöntem bir çok açıdan faydalı olmaktadır. Öncelikle Örneğin günde yaklaşık 1 milyon reçete yazılan ülkemizi baz alacak olursak, sadece bizim dahi doğaya sağladığımız katkı hatırı sayılır düzeydedir. Kaldı ki reçetelerin kağıt üzerinde oluşunun ne doktor, ne eczane, ne de hasta bakımından bir önemi yoktur. Dijital verinin arşivlenmesi ve istenildiği zaman ulaşılabilmesi çok daha kolay ve masrafsızdır.

Ayrıca verinin dijital ortama otomatik olarak girilmesi, istatistik ve muhasebat bakımından da ciddi faydalar ortaya koymaktadır. Örneğin bugün Sağlık Bakanlığı ilaç kullanım istatistiklerine anlık olarak hakim iken, eski sistemde reçetelerin bir biçimde arşivlenmesi ve verinin tasnif edilmesi gerekmekte pek çok veri bu süreçte kaybolabilmekte ve bunun ek bir personel yapılanmasına ihtiyaç duyulmakta idi. İstihdamın daha faydalı alanlara kaydırılması bakımından teknolojinin bu unsuru oldukça faydalı olarak kabul edilebilir.

Ayrıca sistemin hastaya ait tüm verileri içermesinden dolayı, hastaya ait raporların ve izinlerin sistem üzerinden görülmesi sebebiyle sosyal güvenlik ödemeleri bakımından yaşanan tıkanıklıkların da önüne geçilmiş olup, hastanın ilaçlarının sistem tarafından otomatik olarak akredite edilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. E-reçete uygulaması sadece ülkemizde değil, ulusal network kurulu olan bütün ülkelerin kullandığı çağdaş bir metottur.